„A semleges, mindenre nyitott kultúrpolitikát nyugodtan el lehet felejteni, abból nem jön ki semmi”

KULTÚRA
2022 január 21., 18:38
comments 35

Csütörtök* este a Scruton konzervatív kávézóban beszélgetett kultúrpolitikáról, megosztottságról, jobboldali rettegésről és kultúrharcról Ókovács Szilveszter, az Állami Operaház főigazgatója és Szarka Gábor, az új SZFE kancellárja.

Míg Ókovács Szilveszter azzal indított, hogy számára a kultúra annyit tesz, „embernek levés és lélekről beszélés”, addig Szarka Gábor más irányból közelítette meg a témát. Ő ugyanis katona és biztonságpolitikai szakértő volt, és nem a kultúra szépségével foglalkozik, hanem annak társadalmi, értékrend-befolyásolási lehetőségét tartja fontosnak.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.