Idén július 23-án lesz a Budapest Pride

január 21., péntek 15:12

A 27. Budapest Pride-ot július 23-án tartják, a felvonulás szlogenje pedig a „Vedd vissza a jövőd” - jelentették be az esemény szervezői a Kossuth téren, ahol kifeszítettek egy 1994-ben Gilbert Baker által készített 30 méteres szivárványzászlót. A zászlót az Európai Pride Szervezők Szövetsége - EPOA - a Budapest Pride és a magyar LMBTQ közösség támogatásának jeléül hozta magával.

A 2021-es Budapest Pride-on 35 ezer ember vonult fel. Fotó: Kovács Betti

„Velünk kell vonulnia mindenkinek, aki egy olyan demokratikus országban szeretne élni, ahol minden leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer ember szabadon és biztonságban élhet, az állam nem szól bele az emberek magánéletébe, végre szabad a párválasztás, szabad a házasság, szabad a családalapítás, szabad az oktatás, szabad az önkifejezés és szabad a nevünk és a bejegyzett nemünk feletti önrendelkezés is” - mondta el Hegedűs Máté, a Budapest Pride sajtószóvivője.

Kristine Garina, az EPOA elnöke elmondta, hogy a szövetségük szolidaritást vállal a Budapest Pride-dal, és minden egyes magyar LMBTQ emberrel. Arról is beszélt, hogy „LMBTQ személyek mindenhol léteznek. Lehetnek a szomszédaitok, kollégáitok, barátaitok, iskolatársaitok és családtagjaitok. Ők is egyenjogúak és ugyanazt a tiszteletet és megbecsülést érdemlik, mint mindenki más.”

A felvonuláshoz kapcsolódó fesztivált június 24. és július 24. között rendezik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt