Koronavírus-számok Magyarországon 6/29/2022
Elhunytak + 21 Σ 46 647
Kórházban + 36 Σ 233
Fertőzöttek + 3 042 Σ 1 928 125
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak + 420 Σ 6 411 804
A legújabb trendek

Kiribati egészen mostanáig megúszta a világjárványt, aztán jött egy repülő

január 22., szombat 17:08
3

Kiribati, a távoli csendes-óceáni szigetország egészen mostanáig megúszta a koronavírus-világjárványt, két év alatt mindössze két pozitív esetet találtak. Most azonban országos karantént kellett elrendelni, mert a tíz hónap szünet után kedden elsőként a szigetországba érkező repülő 54 utasa közül 36 tesztje is pozitívnak bizonyult.

A Kiribatihoz tartozó, Karácsony-szigetnek is nevezett Kirimati, ami nem azonos a híres Karácsony-szigettel, ami Ausztrália külterülete Fotó: KEN GILLHAM/robertharding via AFP

A 36 fertőzött utast ugyan elkülönítették, de azóta az őket örző biztonsági csapat három tagja is megfertőződött, és már egy olyan fertőzöttet is találtak a szigeten, aki nem is ott dolgozott.

A kiribati kormány ezért szombaton szigorú karanténintézkedéseket vezetett be. Betiltottak minden gyülekezést, a kiribatiak pedig csak a legszükségesebb ügyekben hagyhatják el az otthonaikat, például hogy a mostantól csak reggel hat és délután kettő között nyitva tartó boltokban beszerezzék a létszükségleteiket kielégítő termékeket.

Taneti Maamau elnök pedig vakcinációra biztatta a népességet. A BBC beszámolója szerint azt nem tudni, hogy a 120 ezres népesség mekkora hányada van már teljesen beoltva. (via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt