Csollány Szilveszter öt óriási gyakorlata

GYÁSZ
2022 január 24., 18:21
comments 2

A ma meghalt Csollány Szilveszter 1996-ban kétszeres vb-ezüstérmesként és háromszoros EB-bronzérmesként érkezett Atlantába, az olimpiára, ahol a fölényesen nyerő olasz legenda, Yuri Chechi mögött, a román Dan Buricával holtvesenyben lett második, ezzel a remek gyakorlattal:

link Forrás

A rákövetkező évben Lausanne-ban már a harmadik vébé-ezüstérmét nyerte. Három EB-bronz mellett. Már 27 éves volt ekkor, sokan akár azt is gondolhatták, hogy örök második-harmadik. Ehhez képest az alantai gyakorlatot követő 5 évben, pályafutása utolsó 5 évében megnyerte az összes világ- és kontinenstornát:

link Forrás

2000-ben Sydney-ben önbizalomtól duzzadó gyakorlattal lett olimpiai bajnok. Ekkor már tudta, milyen nyerni, hiszen 1998-ban Európa-bajnoki aranyérmes lett Szentpéterváron. A földet érés pillanatában tudta, hogy itt is csak ő nyerhet:

link Forrás

2000 különösen jó éve volt. Az olimpiai arany mellett az EB-cím védőjeként a világkupa-döntőt is megnyerte Glasgow-ban:

link Forrás

Csollány utolsó világversenye a 2002-es debreceni világbajnokság volt, ahol kivételes pályafutása megkoronázásaként gyűrűn megnyerte első világbajnoki aranyérmét. Ezzel meglett az olimpiai-Európa-bajnoki-világbajnoki mesterhármas. A rá következő évben vissza is vonult:

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.