Nem mernek napra menni a latino színészek, mert bukják a szerepeket Hollywoodban

január 26., szerda 11:22
9
John Leguizamo Fotó: CHELSEA GUGLIELMINO/Getty Images via AFP

Hollywood egyik legismertebb latino színésze, John Leguizamo hétfőn Nick Barili argentin producer és showman új podcastjának vendége volt New Yorkban. Az 57 éves Leguizamo a műsorban arról beszélt, hogy éveken keresztül kerülte a napfényt, és igyekezett minél sápadtabb formában lenni, ha castingra ment.

„Szerepeket akartam, és ehhez ügyelnem kellett a bőrszínemre. Tudatos voltam ebben, éveken keresztül. Ahogy egyébként a legtöbb latino színész, akinek sikerült befutnia”

- magyarázta a Carlito útja, az Ivadék és a Moulin Rouge filmek sztárja.

Leguizamo szerint ideje beszélni arról, hogy milyen súlyos érvényesülési hátrányokkal küzdenek a showbizniszben a latin-amerikai és afro-amerikai művészek. Sőt, nem is elég beszélni, cselekedni kell.

Azt is mondta: neki azért könnyebb már erről beszélni, mert sikerült áttörnie, de ez felelősséggel is jár, nem hallgathat: „Nem akarom, hogy még több latino-, afro-amerikai vagy ázsiai kölyök ugyanazon menjen keresztül, amin nekem és kortársaimnak kellett.”

Leguizamo és talán a '90-es évek hollywoodi termésének egyik ikonikus jelenete, Tybalt Capulat belépője Baz Luhrmann Rómeó és Júliájában:

(IBT)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt