Bíróság kötelezné Trumpot és gyerekeit, hogy tegyenek vallomást a cégük csalási ügyében

külföld
2022 február 17., 21:11
comments 4

A bíróság csütörtökön elrendelte, hogy Donald Trumpnak és két gyerekének, Donald Trump Jr.-nak és Ivanka Trumpnak tanúvallomást kell tenniük a család üzleti ügyeiben zajló nyomozásban. Arthur Engoron bíró döntése értelmében Trumpéknak 21 napon belül vallomást kellene tenniük, mert úgy látta, hogy az ügyész indítványában bőségesen vannak olyan bizonyítékok, amit pénzügyi csalásra utalnak. Ezért akarnak minél több tisztségviselőt eskü alatt meghallgatni.

photo_camera Fotó: Dominick Reuter/AFP

Az ügyészség már régóta vizsgálja Trumpék családi cégét, a Trump Organizationt adócsalás, biztosítási csalás és egyéb gazdasági bűncselekmények gyanújával. Bár a döntés ellen még lehet fellebbezni, de ha végül helyben hagyják, akkor a volt elnöknek el kell döntenie, hogy vallomást tesz vagy az alkotmány alapján az önvádolás alóli mentességre hivatkozva hallgat. Trump másik fia, Eric Trump már több mint ötszázszor hivatkozott erre, amikor ebben az ügyben beidézték. (APNews/Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.