Végre kiderült a fideszes tévéből, hogy nemcsak az ukrán-orosz háborút, de az első és a második világháborút is az USA provokálta ki

elmebaj
2022 március 09., 07:03
comments 66

A szankciók hatásáról hívták be beszélgetni Bogár László „közgazdászprofesszort” a Hír TV-be kedden, de végül egy olyan léptékű alternatív történelemóra lett belőle, melynek egy pontján még a fideszes tévé műsorvezetője is majdnem elnevette magát.

Bogár hamar közölte, hogy a szankciókra vonatkozó kérdés megválaszolásához hátrébb kell lépni párat, és felvázolta elméletét, mely szerint az amerikai birodalom számára a legnagyobb csapás, ha Európa, Oroszország és Kína között gazdasági együttműködés jön létre, és ennek szétverését szolgálja ez a háború.

Bogár szerint épp ezért a háború „legmélyebb szintje” az amerikai birodalom által az eurázsiai együttműködési rendszer ellen indított háború. Azt gondolná az ember, hogy efölött már esetleg jut némi szerep annak is, hogy Vlagyimir Putyin lerohanta a szomszédos országot, de ez nem így van Bogár szerint: a második szintje a háborúnak ugyanis egy orosz-német háború kiprovokálásának kísérlete az amerikaiak részéről.

Majd hozzáteszi, hogy erre volt már két sikeres projektje az amerikai birodalomnak, amit első és második világháború „fedőnéven” ismerünk. És csak ezután jön a háború harmadik, látványtechnikai szintje, ami az orosz-ukrán háború. Bogár épp kifejtené, hogy ezt miért hozták létre, amikor a Hír TV műsorvezetője is kis híján elneveti magát, ezért Bogár megáll, hogy hangsúlyozza, mennyire fontos ezekkel a dolgokkal tisztában lenni.

A fideszes sajtóban rendkívül felkapott Bogár ekkor ért a csúcspontra, ezután még Kína szerepéről elmélkedik egy kicsit. A teljes beszélgetést, melyben elhangzik az is, hogy „a média arra szolgál, hogy mesterséges valóságokat építsenek fel, és ebben utolérhetetlen az amerikai birodalom”, itt lehet megnézni:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.