Két estére felfüggeszti a kamionstopot a minisztérium

gazdaság
2022 március 11., 15:52
comments 3

Újratervezés: bár délelőtt teljes hétvégi kamionstopról adott ki közleményt az Innovációs és Technológiai Minisztérium, péntek délutánra lazítottak a szabályokon, két estére felfüggesztik a tiltást. Az ITM az MTI-vel közölte, hogy

a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozását felfüggesztik vasárnap és hétfőn éjjel tíz-tíz órás időtartamban, este 22 órától reggel 8 óráig.

A tárca emlékeztet, hogy a kamionstop pénteken 22 órától kedden 22 óráig tart a nemzeti ünneppel négynaposra hosszabbodó hétvégén. A korlátozás alól mentesülnek többek között

  • az élő állatot,
  • gyorsan romló élelmiszert
  • üzemanyagot, tüzelőanyagot
  • illetve a humanitárius küldeményeket, pl. az Ukrajnából menekülőknek gyűjtött adományokat szállító járművek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.