Illegális afrikai bevándorló nyert 250 ezer eurót sorsjeggyel Belgiumban, de nem tudják kifizetni a nyereményét

szerencsejáték
2022 április 15., 16:18
comments 2

250 ezer eurót, átszámítva 94 millió forintot nyert öteurós kaparós sorsjeggyel egy afrikai származású, papírok nélküli fiatal bevándorló Belgiumban – írja a Brussels Times.

A nyertes egy trafikban próbálta beváltani a nyereményét, de ott csak kétezer eurónál ksiebb összeget tudnak kifizetni, ezért a Nemzeti Lottóhoz irányították a szerencsést, ahol személyesen kell bemutatni a nyertes szelvényt.

A férfi azonban nem jelentkezett. Az egyetlen nyom, amely alapján a belga szerencsejáték-vállalat azonosítani tudta, a bolt biztonsági kamerájának felvétele volt. A hatóságoknak végül a helyi pap, Fernand Maréchal segített, aki a városba érkező bevándorlókról fotót készít és feljegyzi az adatait.

Múlt pénteken három férfi jelentkezett a nyertes lottószelvénnyel, de egyikük képe sem egyezett a nyertesével. A rendőrség mindhármukat letartóztatta, a szelvényt pedig egy széfbe zárták. Attól tartottak, hogy az igazi nyertesnek baja esett, de április 12-én mégis felbukkant, méghozzá egy ügyvéd kíséretében. Miután azonosították, a rendőrök kihallgatták, így derült ki, hogy társaival illegálisan érkezett az országba, és a La Manche csatornán az Egyesült Királyságba akartak eljutni. A férfi állítása szerint ezért nem kért menedékjogot és tartózkodási engedélyt Belgiumban.

A nyereményét még mindig nem veheti fel, mert azt csak bankszámlára, átutalással fizetik ki, de mivel nincsenek papírjai, belga bankszámlát sem nyithat. A lottótársaság azt mondta, a pénzt akár külföldi számlára is elutalja, mert a férfi „minden kétséget kizáróan jogosult a nyereményre, akár van papírja, akár nincs”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.