Hosszú sorok kígyóznak Kijevben az orosz hadihajónak beintő Kígyó-szigetes bélyegért

külföld
2022 április 18., 13:31
comments 3

Hosszú sorokban állnak Kijevben a város főpostája előtt hétfőn, arra várva, hogy vásárolhassanak a Kígyó-sziget védőit ábrázoló bélyegből. A bélyeget április 12-én helyezték forgalomba, azóta az ukrán sajtó szerint már félmilliót eladtak belőle. Akkora a kereslet, hogy az ukrán posta több korlátozást is bevezetett, online például már nem is lehet rendelni (ezért is a nagy sorban állás), és egy ember legfeljebb 5 ívet vásárolhat, ami ötször hat darab bélyeget jelent fejenként.

photo_camera Fotó: Suspilne.media/Telegram

Mint az a háború legelején bejárta a világsajtót, az apró fekete-tengeri szigetet védő kis ukrán helyőrséget egy orosz hadihajó felszólította, hogy adják meg magukat, mire a védők annyit válaszoltak a rádióban, hogy "Orosz hadihajó, húzz a faszba!" A védőkről egy ideig mindenki azt hitte, hogy ezután meghaltak, de kiderült, hogy élnek, de fogságba estek. Azóta az is kiderült, hogy a faszba elküldött hadihajó a Moszkva volt, az orosz fekete-tengeri flotta zászlóshajója, amit az ukránok nemrég kilőttek, majd elsüllyedt.

A bélyegen szereplő képet több pályamű közül szavazással választották ki, a győztes mű egy mindenki által értelmezhető mozdulatban foglalta össze a rádiós üzenetváltást. (Suspline.media)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt