Még három települési időközi

POLITIKA
2022 május 08., 21:43

Tállya: Serfőző Szabolcs

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a tokaji borvidék egyik legfontosabb bortermelő településén, Tállyán Serfőző Szabolcsot választották polgármesterré vasárnap. A választást azért írták ki, mert az 1700 lakosú település korábbi polgármestere lemondott posztjáról. A tisztségért Drozsnyik-Kiss Mónika, Serfőző Szabolcs, Szentmarjai Levente, Szabó Zoltán Bence és Tökölyi János indult (mindannyian függetlenként), közülük Serfőző Szabolcs kapta a legtöbb, szám szerint 586 szavazatot.

Pilismarót: Hunyadi Balázs

A Komárom-Esztergom megyei Pilismaróton a szavazásra jogosult 1650 lakos közül 741 ember adott le érvényes szavazatot, ez 45 százalékos részvételi aránynak számít, az itt élők hét független jelölt közül választhattak. A polgármester Hunyadi Balázs lett. Újraválasztották a képviselő-testületet is, a hat helyért 11 független jelölt indult.

Pilismaróton 2020 augusztusában a lakosság tiltakozott egy 122 hektáros külszíni sóderbánya megnyitása ellen, ezt látva mondott le a polgármester, majd a testület feloszlatta magát. A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal később visszavonta a tervezett bánya környezetvédelmi engedélyét, arra hivatkozva, hogy a bányanyitás nincs összhangban a község szabályozási tervében és a helyi építési szabályzatban rögzített előírásokkal.

Csanádpalota: Perneki László

A 2376 választásra jogosult csanádpalotai közül 1420-an vettek részt a választáson, közülük 1400-an adtak le érvényes szavazatot. A 2006 óta önkormányzati képviselőként dolgozó, független Perneki Lászlót 1026-an támogatták, a szintén függetlenként induló Debreczeni István korábbi polgármester 374 szavazatot kapott.

A Csongrád-Csanád megyei kisvárosban azért kellett időközi választást tartani, mert a képviselő-testület 2020 júliusában a feloszlásról döntött. Az időközi választást 2020. november 8-ra tűzték ki, de a voksolást a koronavírus-járvány miatt nem lehetett megrendezni. A román határ menti kisvárosban képviselő-választást is tartottak, a hat helyért tizennyolcan indultak, valamennyien függetlenként.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.