Nyomoz a rendőrség, hogy kiderüljön, tényleg megpróbálták-e megerőszakolni a Jobbik alelnökének élettársát egy pártrendezvényen

bűnügy
2022 május 13., 08:48
comments 2

Személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. május 11-én Szilágyi György jobbikos képviselő élettársának ügyében - írja a Telex.hu.

Mint írtuk korábban, Szilágyi György Jobbik-alelnök azt állítja, hogy tavaly decemberben, a Jobbik egy zárt körű, vidéki rendezvényén a párt egyik politikusa, egy volt polgármester megpróbálta megerőszakolni Szilágyi élettársát. Az esetről a Bors írt először, azzal a felütéssel, hogy az esetet Jakab Péter kabinetfőnöke, Molnár Enikő igyekezett eltussolni. Szilágyi a Telexnek elismerte, hogy valóban megtörtént az eset, és a párton belüli vizsgálat csak alig több mint egy héttel ezelőtt indult el, miután a sértett az etikai bizottsághoz fordult.

A párt vezetése a hír megjelenése után a Jobbik tisztújítására időzített fideszes lejáratási kísérletről beszélt. Jakab Péter az esetről azt nyilatkozta, nem érti, Szilágyiék miért nem fordultak akkor a hatóságokhoz, de ha bebizonyosodik, hogy tényleg megtörtént, amit Szilágyi állít, akkor az erőszakoskodónak nincs tovább helye a Jobbikban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.