Johnson nem hátrál, Ruandába küldik a menekülteket

külföld
2022 május 14., 05:52
comments 1

Ötven menekültnek mondták meg a brit hatóságok, hogy ők lesznek az elsők, akiket Ruandába telepítenek a kormány ellentmondásos kitoloncolási politikájának részeként - írta a BBC. Boris Johnson brit miniszterelnök a Daily Mailnek adott interjúban elmondta: sok jogi ellenállásra számít, de ragaszkodik az álláspontjához. Vagyis akikről úgy ítélik meg, hogy illegálisan léptek be az Egyesült Királyságba, most Ruandába szállítják.

photo_camera Fotó: PAUL ELLIS/AFP

Johnson szerint ez a 120 millió font értékű finanszírozási csomagot is tartalmazó „innovatív megközelítés” biztonságos és törvényes lehetőséget teremt a menedékkérvényezésre, ugyanakkor felborítja az embercsempész bűnszervezetek üzleti modelljét, mivel a brit menedékjog-rendszert kihasználni kívánó gazdasági bevándorlók nem maradnak Nagy-Britanniában. A brit kormányfő szerint Ruanda a világ legbiztonságosabb országai közé tartozik, és globális elismertségre tett szert a bevándorlók befogadásával és integrálásával.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága határozottan ellenzi az illegális határátlépők áttelepítéséről szóló brit-ruandai megállapodást

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.