Védetté nyilvánították a Hármashatárhegyi Repülőteret

Budapest
2022 május 14., 13:23
comments 2

„Rendeződött a hármashatárhegyi repülőtér sorsa, célt ért a környéken élők, a kirándulók és a repülés szerelmeseinek összefogása, a védetté nyilvánítás és a rengeteg egyeztetés” - jelentette be Facebook-oldalán Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere. A Műegyetemi Sportrepülő Egyesület 2022. május 3-án 10 évre szóló szerződést kötött a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, 2022. május 10-én pedig megtörtént a birtokbaadás.

Kirándulók a nem üzemelő Hármashatárhegyi repülőtér leszállópályáján 2014. június 2-án.
photo_camera Kirándulók a nem üzemelő Hármashatárhegyi repülőtér leszállópályáján 2014. június 2-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Mint Őrsi írja, még 2021 szeptemberében az ő kezdeményezésére a Kerületfejlesztési Bizottság felvette a repteret az értéktárba, vagyis a területen a repülési funkció is védett értékké vált a természeti értékek mellett. Ezzel egy időben vette át azt a petíciót, amit 2196-an írtak alá a Hármashatárhegyi repülőtér fennmaradásáért.

Emellett a II. kerületi önkormányzat a közösségi költségvetésből 8 millió forinttal támogatja egy repüléstörténeti gyűjtemény létrehozását is a Hármashatárhegyi Sportrepülőtér területén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.