Négy év múlvára kapott időpontot rehabilitációra egy szívműtött férfi

május 15., vasárnap 17:30
19

2026-ra kapott időpontot rehabilitációs kezelésre egy 47 éves férfi, aki a koronavírus járvány előtt kapott műszívbillentyűt egy rendellenesség miatt.

Az RTL Klub híradója mutatta be Fehérvári Renátót, akit még 2019-ben műtöttek meg Zalaegerszegen. Az operációt követően még részt vehetett egy néhány hetes rehabilitáción az Állami szívkórházban Balatonfüreden, de ezt szakorvosi ajánlás szerint évente meg kell ismételni az ő állapotában.

Amikor aztán a járvány lecsengését követően újra jelentkezett, négy évvel későbbre kapott időpontot, de az intézmény azt sem tudta biztosan garantálni, hogy ez az időpont nem csúszik későbbre.

A férfi a közösségi oldalán osztotta meg a történetét, mert kétségbeesésében nem tudta hova forduljon, ugyanis nem tud fizikai munkát végezni betegsége miatt.

„Ezzel nem tudunk mit tenni, most forduljak a minisztériumhoz? Nem tudom. Megmondom őszintén sakkmatt helyzetben vagyok, mert nem tudom, hogy mit csináljak” – mondja a riportban Fehérvári Renátó, jóllehet azt se lenne jelen helyzetben eldönteni, melyik minisztériumhoz volna érdemes fordulnia.

Az RTL kereste mindenesetre az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy kommentálják az esetet, de nem kaptak érdemi választ, ahogy a balatonfüredi Állami Szívkórháztól sem.

A riportban megszólalt Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Balogh Zoltán, aki szerint a rehabilitációk rendszerét megtépázta a covid miatti sorozatos átszervezés, nagyon nehezen rendeződnek vissza az intézmények, és emiatt probléma szinte általánosnak mondható. (RTL.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt