Négy év múlvára kapott időpontot rehabilitációra egy szívműtött férfi

Egészségügy
2022 május 15., 17:30
comments 15

2026-ra kapott időpontot rehabilitációs kezelésre egy 47 éves férfi, aki a koronavírus járvány előtt kapott műszívbillentyűt egy rendellenesség miatt.

Az RTL Klub híradója mutatta be Fehérvári Renátót, akit még 2019-ben műtöttek meg Zalaegerszegen. Az operációt követően még részt vehetett egy néhány hetes rehabilitáción az Állami szívkórházban Balatonfüreden, de ezt szakorvosi ajánlás szerint évente meg kell ismételni az ő állapotában.

Amikor aztán a járvány lecsengését követően újra jelentkezett, négy évvel későbbre kapott időpontot, de az intézmény azt sem tudta biztosan garantálni, hogy ez az időpont nem csúszik későbbre.

A férfi a közösségi oldalán osztotta meg a történetét, mert kétségbeesésében nem tudta hova forduljon, ugyanis nem tud fizikai munkát végezni betegsége miatt.

„Ezzel nem tudunk mit tenni, most forduljak a minisztériumhoz? Nem tudom. Megmondom őszintén sakkmatt helyzetben vagyok, mert nem tudom, hogy mit csináljak” – mondja a riportban Fehérvári Renátó, jóllehet azt se lenne jelen helyzetben eldönteni, melyik minisztériumhoz volna érdemes fordulnia.

Az RTL kereste mindenesetre az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy kommentálják az esetet, de nem kaptak érdemi választ, ahogy a balatonfüredi Állami Szívkórháztól sem.

A riportban megszólalt Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Balogh Zoltán, aki szerint a rehabilitációk rendszerét megtépázta a covid miatti sorozatos átszervezés, nagyon nehezen rendeződnek vissza az intézmények, és emiatt probléma szinte általánosnak mondható. (RTL.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.