Milliók vesztették el otthonukat Bangladesben és Indiában áradások miatt

katasztrófa
2022 május 22., 05:22

Heves esőzések okozta áradások és földcsuszamlások miatt milliók vesztették el az otthonukat Bangladesben és Indiában, és legalább 57 ember életét vesztette.

photo_camera Fotó: MAMUN HOSSAIN/AFP

Bangladesben csaknem két évtizede nem volt ennyire súlyos áradás, ami 2 millió embert érint az ország északkeleti részében.

photo_camera Fotó: -/AFP

Zakiganjban legalább 100 falut elöntött a víz, miután az India északkeleti részéből kizúduló árvíz átszakította a Barak-folyó egyik gátját. Az asszámi régióban pedig több mint 3200 faluban több mint 850 000 embert érintettek az áradások, amelyek házakat és mezőgazdasági területeket is megrongáltak. Körülbelül 90 ezer embert kellett óvóhelyre szállítani.

photo_camera Fotó: MAMUN HOSSAIN/AFP

Indiát május közepén ebben a tavaszi hónapban még soha nem látott hőhullám ért el, Delhiben 49 fok volt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.