Kenguruk tűntek fel egy kelet-indiai falu szélén, a helyiek nem tudták mit látnak

ÁLLAT
2022 május 23., 05:11
comments 3

Egy kelet-indiai falu szélén sétáló helyiek három furcsa, zavarodott, gyenge és éhes állatot láttak, és mivel az állatok nem hasonlítottak semmihez, amit korábban láttak, riasztották az erdészeket, akik felvilágosították őket, hogy az állatok kenguruk. Ausztráliában őshonos kenguruk, amik nem élnek Indiában.

Az állatokat egy vadasparkba vitték, egyikőjük később elpusztult. Arra csak tippelni lehet, hogy az állatok hogy kerültek Nyugat-Bengálba. Egy helyi vadvédelmi felügyelő, Debal Ray a BBC-nek azt mondta, az állatokat valószínűleg csempészek vitték be az országba és engedték szabadon, amikor attól tartottak, hogy lebukhatnak.

Azt feltételezik, hogy az állatok délkelet-ázsiai magántenyésztőktől kerültek Indiába. Legalábbis Ray szerint a csempészek általában Mianmaron keresztül visznek India határ menti államaiba nem őshonos, egzotikus állatokat.

India csempészet elleni ügynöksége szerint amióta tilos az őshonos állatfajok kereskedelme, a csempészek áttértek az „egzotikus fajokra, ami katasztrofális környezeti következményekkel járhat”.

Vadvédelmi aktivisták szerint Indiában egy egzotikus háziállat presztízsnek számít, az utóbbi években pedig egyre népszerűbb lett nem őshonos állatokat tartani. Nemrég például Bangladesben zebrákat foglaltak le, amiket egy magánállatkertbe akartak szállítani.

Vadvédelmi tisztviselők szerint annak ellenére, hogy az országba háziállatként behozott egzotikus állatok száma megugrott, még mindig nincs hatékony jogszabály a kereskedelem ellenőrzésére. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.