A hétvégén elloptak egy több évtizeden át gondozott, különleges virágot a Füvészkertből

bűnügy
2022 június 07., 16:11
comments 5

„A pünkösdi hétvége folyamán sajnos ellopták a Füvészkert gyűjteményéből az egyetlen Anthurium wendlingerit. Ez a ritka növény több évtizede a kontyvirágfélék gyűjteményének része volt, levelei már több, mint 1 méter hosszúak voltak. Jelenlegi piaci ára miatt pótolhatatlan veszteség a Kert számára” – írja facebook oldalán az ELTE Füvészkert.

link Forrás

Az Anthurium wendlingeri valóban egy különleges kontyvirágféle. Nagyon nehéz eladó darabot találni, nekem nem is sikerült. Ezen az oldalon egy kis tő ára utoljára 750 euró volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.