A hétvégén elloptak egy több évtizeden át gondozott, különleges virágot a Füvészkertből

bűnügy
2022 június 7., 16:11
comments 5

„A pünkösdi hétvége folyamán sajnos ellopták a Füvészkert gyűjteményéből az egyetlen Anthurium wendlingerit. Ez a ritka növény több évtizede a kontyvirágfélék gyűjteményének része volt, levelei már több, mint 1 méter hosszúak voltak. Jelenlegi piaci ára miatt pótolhatatlan veszteség a Kert számára” – írja facebook oldalán az ELTE Füvészkert.

Az Anthurium wendlingeri valóban egy különleges kontyvirágféle. Nagyon nehéz eladó darabot találni, nekem nem is sikerült. Ezen az oldalon egy kis tő ára utoljára 750 euró volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt