Harminc éven át erőszakolt nőket, most végre bíróság elé állítják

június 10., péntek 18:23
1

Négy évvel azután, hogy letartóztatták egy francia faluban, a belga határ közelében, bíróság elé állt Dino Scala, aki a vád szerint harminc éven át követett több tucatnyi erőszakos szexuális támadástkövetett el.

A most hatvanegy éves Scala már beismerte, hogy negyven erőszakos támadást követett el lányok és nők ellen a francia és a belga határ két oldalán fekvő településeken 1988 óta. Az ötvenhat vádpont közül néhányat azonban tagad.

Az egykori gondnokot és futballedzőt végül 2018 februárjában tartóztatták le, miután megtámadott egy tizenhét éves lányt a belga határ menti Erquelinnes városában. A lánynak sikerült megszöknie, a térfigyelő kamerák azonosítottak egy francia rendszámú Peugeot autót. A hatóságok három héttel később találták meg az autót a gyanúsított Pont-sur Sambre-i otthonánál, amiben kesztyűt, kötelet és egy kést is találtak.

Ezt követően tizenhét nemi erőszakkal, tizenkét nemi erőszak kísérletével és huszonhét szexuális támadással vagy annak kísérletével vádolták meg.

„Megszorította a nyakamat, és a fejem hátracsapódott, volt időm látni az arcát" - mondta az egyik áldozat a francia televíziónak, akit 1997-ben, mindössze tizennégy évesen zaklatott a férfi.

A lille-i ügyészi nyomozóhatóság vezetője, Romuald Muller szerint a támadó felkutatásával kapcsolatos problémát részben az okozta, hogy a nyomok hónapokig, sőt néha évekig nem vezettek semmire.

Az áldozatok beszámolói alapján sikerült megrajzolni a támadó fantomképét. „A fantomkép akkor hasznos, ha egy szokatlan tulajdonsághoz, egy megkülönböztető jegyhez, például egy különleges járáshoz vagy sebhelyhez kapcsolódik" - mondta a Le Figaro honlapnak. "Ha nincs ilyen, akkor viszont a fantomkép nagyon sok emberre hasonlít."

Dino Scala ügyvédje, Margaux Mathieu azt mondta, hogy a férfi beismerő vallomást tett. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt