Korlátozzák a litvánok a Kalinyingrádba tartó orosz áruforgalmat

háború
2022 június 19., 07:32
comments 3

A litván hatóságok szombat óta nem engedik át a területükön az EU által szankcionált árukat a kalinyingrádi orosz exklávéba. Az uniós szankciós listán a szén, a fémek, az építőanyagok és a fejlett technológia szerepel, és Anton Alihanov kalinyingrádi kormányzó szerint a tilalom a Kalinyingrád által importált termékek mintegy 50 százalékát érinti.

A blokád hírét a litván állami vasúttársaság teherszállító részlege is megerősítette, miután tisztázták az uniós szankciós szabályokat. Kalinyingrád kormányzója arra kérte az embereket, hogy ne kezdjenek pánikvásárlásba. Azzal biztatta őket, hogy két hajó már most is szállít árut Kalinyingrád és Szentpétervár között, és az év végéig további hét áll szolgálatba.

A területet, ahol Oroszország balti-tengeri flottája állomásozik, 1945 áprilisában foglalta el a Vörös Hadsereg a náci Németországtól, majd a Szovjetunióhoz került. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.