Több hektáron lángra kapott a gabona az Alföldön

tűz
2022 június 20., 13:15
comments 3

Több hektáron kigyulladt a gabona az Alföldön Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád megyékben hétfőn, adta hírül az MTI.

Martfű külterületén 15 hektáron égett a lábon álló gabona, 5 hektáron a tarló, valamint a közeli kertekbe is eljutottak a lángok. Egy kisebb melléképület teljes egészében elpusztult, illetve felrobbant egy gázpalack is.

A tűzoltók sikeresen megfékezték a lángokat, végül senki sem sérült meg.

Makó-Rákos külterületén viszont továbbra is több hektáron ég a gabona és a tarló. Az MTI szerint a lángok veszélyeztetik a Körös-Maros Nemzeti Park védett területét és egy közeli szarvasmarhatelepet is.

Mintegy harminc tűzoltó és több erőgép is próbálja eloltani a 4-es kiemelt fokozatú tüzet, a munkát azonban megnehezíti a fel-feltámadó szél.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.