„Ha a tanári pályán maradtam volna, akkor végigdolgozom az egész nyarat”

Lezárt tartalom a Kör tagjainak interjú
2022 június 27., 4:08
comments 22
  • Magyari Gábor mindössze két évet volt a tanári pályán irodalom- és történelemtanárként, de idén júniusban úgy döntött, hogy felmond.
  • Egyelőre fogalma sincs, mit fog csinálni helyette, de úgy érezte, hogy a 210 ezer forintos fizetésével ez nem mehet így tovább.
  • Szerinte nemcsak a kormányzatnak, hanem a társadalomnak is nagyon másképp kellene gondolkodnia a tanárokról.

Milyen tanárként és hol dolgoztál?

Magyar- és történelemtanár voltam a Magyar Gyula Kertészeti Technikumban, ami egy agrárképzési centrum.

Mennyit kerestél ott?

Mivel a technikumok kikerültek a köznevelés alól, ezért ott valamennyivel több a bér, ezért is mentem oda dolgozni. Amikor tavaly végeztem az egyetemen, akkor a bértábla szerint 150-160 körül lett volna a gimnáziumi fizetés pályakezdőként, itt bruttó 320-at kínáltak, ami nettó 210 ezer forint, szóval 50 ezerrel több.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Miért akartál tanár lenni?

Humán tárgyakból mindig jó voltam, és úgy éreztem, ez egy biztos keret, biztos megélhetési forrás, hiszen mindig lesz munkám. Ráadásul lehetett látni, hogy kiöregszik a tanártársadalom, de nagyon nagy hatással volt rám az irodalom- és történelemtanárom is.

Gondolom, már akkor is tisztában voltál a tanári fizetéssel, amikor eldöntötted, hogy tanár akarsz lenni. Mire számítottál?

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt