Orosz rakéta talált el egy bevásárlóközpontot távol a frontvonaltól

háború
2022 június 27., 14:52

Orosz rakéta találta el a kremencsuki bevásárlóközpontot. A becsapódáskor több mint ezer civil tartózkodhatott az épületben, írta Zelenszkij Facebook oldalán.

Az ukrán város a frontvonaltól távol, nagyjából kétszáz kilométerre helyezkedik el. A város az ukrán GDP 7 százalékát termeli, és stratégiailag fontos lehet olajfinomítója és vasútállomása miatt.

link Forrás

Az áldozatok száma egyelőre ismeretlen.

link Forrás

Az orosz stratégiai légierő az elmúlt napokban, minden bizonnyal a G7 hétvégi és a NATO eheti csúcstalálkozójára időzítve újra lőni kezdte az ukrán hátországot. A hétvégén Kijev Sevcsenkivszkij kerületét támadták. A nyílt forrású felderítéssel foglalkozó GeoConfirmed adatai alapján a rakétákat Herszon megyéből, Ukrajna megszállt déli területeiről indíthatták. Az Institute for the Study of War szerint H-101-es rakétákkal lőtték a várost, amiket a Kaszpi tenger fölül indíthattak Tu-95-ös és Tu-160-as stratégia bombázókról, 1800 kilométer távolságból.

Belülről:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.