Orosz rakéta talált el egy bevásárlóközpontot távol a frontvonaltól

június 27., hétfő 14:52
44

Orosz rakéta találta el a kremencsuki bevásárlóközpontot. A becsapódáskor több mint ezer civil tartózkodhatott az épületben, írta Zelenszkij Facebook oldalán.

Az ukrán város a frontvonaltól távol, nagyjából kétszáz kilométerre helyezkedik el. A város az ukrán GDP 7 százalékát termeli, és stratégiailag fontos lehet olajfinomítója és vasútállomása miatt.

Az áldozatok száma egyelőre ismeretlen.

Az orosz stratégiai légierő az elmúlt napokban, minden bizonnyal a G7 hétvégi és a NATO eheti csúcstalálkozójára időzítve újra lőni kezdte az ukrán hátországot. A hétvégén Kijev Sevcsenkivszkij kerületét támadták. A nyílt forrású felderítéssel foglalkozó GeoConfirmed adatai alapján a rakétákat Herszon megyéből, Ukrajna megszállt déli területeiről indíthatták. Az Institute for the Study of War szerint H-101-es rakétákkal lőtték a várost, amiket a Kaszpi tenger fölül indíthattak Tu-95-ös és Tu-160-as stratégia bombázókról, 1800 kilométer távolságból.

Belülről:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt