A járvány után egyre több gép landol Ferihegyen, rögtön felpörgött a Malév-leánycég felszámolása

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
június 30., csütörtök 16:02
2

Nagyon jó üzlet körvonalazódik a ferihegyi reptéren, ugyanis egy év után megint felpörgött a Malév GH felszámolása. A felszámolással megbízott, szintén állami tulajdonban lévő Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. ugyanis kiírta a földi kiszolgálói tevékenységhez használt eszközök árverését - derül ki a felszámoló oldaláról. Ez konkrétan 700 járművet jelent, a kikiáltási ár 2,1 milliárd forint, a licitálás pedig július 8-tól július 23-ig tart majd.

Az elektronikus értékesítési rendszer oldalán is elérhető már az árverés leírása, a mellékelt fotón egy áramfejlesztő aggregátor látható, de a Malév GH járműveit jól ismerő forrásunk szerint a felszámolás alatt álló cég számos vontatóval, csomagos kocsival, autóbusszal, utaslépcsővel is rendelkezett. A 2,1 milliárd forint nagyon kedvezményes árnak tűnik a 700 járműért, ugyanis így mindössze 3 millió forintos darabár jön ki a csomag tartalmára. Ennyi eszközből pedig már gyakorlatilag egy komplett földi kiszolgálással foglalkozó céget fel lehet tölteni.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt