A járvány után egyre több gép landol Ferihegyen, rögtön felpörgött a Malév-leánycég felszámolása

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gazdaság
2022 június 30., 16:02
comments 2

Nagyon jó üzlet körvonalazódik a ferihegyi reptéren, ugyanis egy év után megint felpörgött a Malév GH felszámolása. A felszámolással megbízott, szintén állami tulajdonban lévő Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. ugyanis kiírta a földi kiszolgálói tevékenységhez használt eszközök árverését - derül ki a felszámoló oldaláról. Ez konkrétan 700 járművet jelent, a kikiáltási ár 2,1 milliárd forint, a licitálás pedig július 8-tól július 23-ig tart majd.

Az elektronikus értékesítési rendszer oldalán is elérhető már az árverés leírása, a mellékelt fotón egy áramfejlesztő aggregátor látható, de a Malév GH járműveit jól ismerő forrásunk szerint a felszámolás alatt álló cég számos vontatóval, csomagos kocsival, autóbusszal, utaslépcsővel is rendelkezett. A 2,1 milliárd forint nagyon kedvezményes árnak tűnik a 700 járműért, ugyanis így mindössze 3 millió forintos darabár jön ki a csomag tartalmára. Ennyi eszközből pedig már gyakorlatilag egy komplett földi kiszolgálással foglalkozó céget fel lehet tölteni.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.