Három rendőrt agyonlőtt, ötöt megsebesített egy férfi Kentuckyban

külföld
2022 július 02., 16:30

Három rendőrt megölt, ötöt megsebesített egy férfi Kentucky állam keleti részén, Allen városában. A 49 éves Lance Storz akkor nyitott tüzet puskájával a rendőrökre, amikor azok egy családon belüli erőszak miatt hozott végzést próbáltak kézbesíteni neki. Storz a rendőrökön kívül egy katasztrófavédelmist is megsebesített, és egy rendőrkutyát is agyonlőtt.

A prestonsburgi rendőrség ezzel a montázzsal emlékezett a pénteki támadás sérültjeire és halálos áldozataira. A két halálos áldozat, Jacob Chaffin (a kutyájával) és Ralph Frasure százados a kép felső-középső részén látható négyosztatú montázs jobb és bal felső sarkában láthatók.
photo_camera A prestonsburgi rendőrség ezzel a montázzsal emlékezett a pénteki támadás sérültjeire és halálos áldozataira. A két halálos áldozat, Jacob Chaffin (a kutyájával) és Ralph Frasure százados a kép felső-középső részén látható négyosztatú montázs jobb és bal felső sarkában láthatók. Fotó: Prestonsburg PD / Facebook

A hatóságok végül egy órás szembenállás után tudták csak ártalmatlanítani és elfogni.

Az illetékes Floyd megyei seriff, John Hunt szerint "vegytiszta pokol" volt a helyszínen. "Esélyük se volt" - mondta a megtámadott rendőrökről. A végzést eredetileg négy rendőr kézbesítette, akik erősítést hívtak, amikor Storz rájuk támadt.

Az egyik halálos áldozat Ralph Frasure, a prestonsburgi rendőrség századosa, aki 39 éve szolgált. Hunt seriff egyik beosztottja, William Petry Frasure-höz hasonlóan a helyszínen életét vesztette. Frasure egyik beosztottja, Jacob Chaffins a kórházba szállítás után vesztette életét. Chaffins a prestonsburgi rendőrség emlékposztja szerint mielőtt rendőrnek állt volna, mentősként és tűzoltóként is szolgált.

Storz a bíróságon ártatlannak vallotta magát az óvadéki tárgyalásán, de a Pike megyei bíróság eljáró bírója így is tízmillió dolláros óvadékot szabott ki rá. (Via The Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.