Biden ökölpacsival köszöntötte a Hasogdzsi gyilkosságért felelős szaúdi koronaherceget

külföld
2022 július 16., 05:59
comments 6

Ökölpacsival köszönt az amerikai elnök annak a Mohamed bin Szalmán szaúdi koronahercegnek, aki felelős Dzsamál Hasogdzsi ellenzéki újságíró megöléséért.

Biden a találkozó után elmondta, hogy szóba került a 2018-ban elkövetett gyilkosság, elmondása szerint a trónörökös visszautasított minden felelősséget a történtekkel kapcsolatban.

"Lényegében azt mondta, hogy személyesen nem terheli felelősség. Jeleztem neki, hogy szerintem viszont igen"

- mondta. Hasogdzsit 2018-ban Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán ölte meg egy halálbrigád brutális módon. Az amerikai hírszerzés szerint a kivégzést maga Mohamed bin Szalmán rendelhette meg. Ezt követően az amerikai elnök arról beszélt, hogy

emellett "egy sor jó megbeszélést" is folytatott a szaúdi vezetéssel.

Többek közt megállapodtak abban, hogy az OPEC+ tagállamok emelik az olajkitermelés mennyiségét, illetve, hogy együttműködnek az 5G-s és 6G-s kommunikációs hálózatok kiépítése és a kiberbiztonsági területén is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt