A 41,5 fok sem volt elég meleg az abszolút rekordhoz

időjárás
július 23., 17:03
comments 1

"Csak tizedek hiányoztak az abszolút melegrekordhoz! A napi rekord könnyedén összejött a ma tetőző hőségben" - írta a Facebookon szombat esti posztjában az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A várakozásoknak megfelelően a napi melegrekord - amit eddig Békéssámson és Felcsút tartott kereken 39 fokkal még 2015-ből - könnyedén, 2,5 fokkal megdőlt. Kiskunfélegyházán és Hódmezővásárhelyen 41,5 fokig melegedett a levegő, így az előzetes adatok alapján ők lesznek az új napi rekorderek. 40,5 fok alatt még a TOP10-be sem lehetett bekerülni.

photo_camera Fotó: Kristóf Balázs

Az abszolút melegrekord viszont nem dőlt meg. Néhány tized még kellett volna hozzá, így továbbra is a 2007. július 20-án, Kiskunhalason mért 41,9 fok a méréseink kezdete óta regisztrált legmagasabb hőmérséklet.

Eközben a nem túl markáns hidegfronthoz kapcsolódóan az északnyugati, északi tájakon záporok, zivatarok haladnak kelet felé - írta az OMSZ.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt