Májkárosító, rákkeltő anyag miatt vonták vissza az Abonett egyik kenyerét

egészség
2022 július 27., 16:53

A Nébih szerdán visszavonta a forgalomból az Abonett gluténmentes extrudált kenyér zöldségekkel elnevezésű, 100 grammos termékét.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közlése szerint a visszahívás a 2023.08.20-as minőségidejű termékekre vonatkozik, ezekben ugyanis határérték feletti aflatoxint találtak.

A Nébih oldala szerint az aflatoxinok már nagyon kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek. Nagy mennyiségben gyors lefolyású, akut mérgezést is okozhatnak, melynek során a kialakuló súlyos májelégtelenség akár halálhoz is vezethet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.