Koronavírus-számok Magyarországon 9/27/2022
Elhunytak 0 Σ 47 457
Kórházban 0 Σ 923
Fertőzöttek 0 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

Meghalt egy osztrák orvos, akit oltásellenesek halálosan megfenyegettek, mert a vakcinákat népszerűsítette

július 31., vasárnap 16:20
8

Pénteken holtan találtak rendelőjében egy osztrák orvost, aki halálos fenyegetéseket kapott oltásellenesektől és összeesküvés-elméletek terjesztőitől, miután sokat szerepelt a médiában a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, és az interjúkban a védőoltás mellett érvelt.

A hatóságok szerint a felső-ausztriai Lisa-Maria Kellermayr öngyilkosságot követett el vöcklabrucki rendelőjében, búcsúleveleket is hagyott maga után.

Az orvosnő korábban arról írt a honlapján, hogy hónapok óta megtorlással fenyegetik a nyilatkozatai miatt olyanok, akik ellenzik a járványügyi korlátozásokat és elutasítják a védőoltást.

A halálos fenyegetések miatt Kellermayr hosszabb időre rendőrségi védelmet kapott, de ő maga is 100 ezer eurót költött a biztonságára. Júniusban a rendelője ideiglenes, majd július közepén végleges bezárását jelentette be, mondván, senkinek sem kívánja azokat a munkakörülményeket, amik között az utóbbi hónapokban dolgoznia kellett.

Lisa-Maria Kellermayr Fotó: Krone Tv/Youtube

Az osztrák közvéleményt sokkoló halálhírre reagálva vezető politikusok nemzeti egységre szólítottak fel. Alexander Van der Bellen köztársasági elnök azt kérte:

„Vessünk véget a megfélemlítésnek és a félelemkeltésnek! A gyűlöletnek és az intoleranciának nincs helye Ausztriában!”

Az államfő felidézte, hogy az emberek fertőzéstől való védelmén, gyógyításán dolgozó orvost előbb az interneten, majd személyesen, a rendelőjében is megfenyegették.

Johannes Rauch egészségügyi miniszter azt írta, Kellermayr halála mélyen megdöbbentette. „Orvosként életét mások egészségének és jólétének szentelte” – írta Rauch, aki szerint a Kellermayrt és a kollégáit ért halálos fenyegetés „brutális valóság” volt. A miniszter megbocsáthatatlannak nevezte az ilyen fenyegető magatartást, és szerinte „végre véget kell vetni ennek”.

A fenyegetések miatt indult eljárásban az osztrák ügyészség júniusban lezárta a vizsgálatot egy német állampolgárságú gyanúsított ügyében arra hivatkozva, hogy a német hatóságok az illetékesek. Az osztrák rendőrség ismeretlen személyek ellen vitte tovább a nyomozást. (WaPo, MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt