Karácsony: fakivágás helyett megújulókat kéne használni

belföld
2022 augusztus 05., 16:14
comments 12

"Értem, hogy nagy a baj, de az energiaválság megoldása a felelős energiapolitika, a megújuló energiaforrások használata, és nem az erdők kivágása" - reagált Facebookon Karácsony Gergely a természetvédelmi területek tarvágását megkönnyítő tervekre.

"Nem egészen két hónappal ezelőtt számoltam be a budapesti erdők védelmét szolgáló, az erdészeti hatóságnál elért eredményről, amely szerint a védett budapesti erdőkben többet nem fordulhat elő tarvágás, a természeti védelem prioritást élvez a fakitermeléssel szemben, a természetileg értékes erdők rekonstrukciójánál pedig az üzemtervekben előtérbe kerülnek az őshonos fafajták. A tegnap este megjelent kormányrendelet teljesen felülírja ezt a nehezen elért eredményt, amellyel kivívtuk a természetvédelmi szakemberek és a természetszeretők megbecsülését" - írta a főpolgármester, aki szerint a kormány ezekkel a döntésekkel hozzájárul a klímaszorongás növekedéséhez.

Karácsony szerint a kormánynak évekkel ezelőtt lett volna lehetősége felismerni, "hogy a valódi rezsicsökkentés az épület- és nyílászáró szigetelésekben, a passzívházakban, a megújuló energiák használatában van."

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.