Forma-1-esnek látszó Ferrarit szpottoltak egy cseh autópályán

autó
2022 augusztus 14., 17:18
comments 10

2004-es Forma-1-esnek látszó Ferrari bukkant fel egy cseh autópályán.

(Udpate 08.16.: cikkünk eredeti verziójában F1-es autót írtunk, de több olvasónk jelezte, hogy csak egy ahhoz nagyon hasonlító, Dallara GP2-ről van szó.)

A cseh iDNES TV egyik nézője szúrta ki, és videózta le a járgányt, aminek természetesen semmi keresnivalója nincs autópályán – ezek a gépek nem felelnek meg a közúti használatra vonatkozó előírásoknak, csak versenypályákon és zárt pályákon szabad vezetni őket.

link Forrás

Nem ez az első alkalom, hogy autópályán felbukkan ez az F1-esnek tűnő autó – néhány évvel ezelőtt már szpottolták ugyanezt a piros Ferrarit a D4-es autópályán Příbram és Dobříš között.

A cseh rendőrség akkor segítséget kért a sofőr felkutatásához, és ez sikerült is, de a 45 éves férfi megúszta a büntetést, mivel a rajta lévő sisaknak köszönhetően nem volt egyértelműen azonosítható. Akár egy évre is eltilthatták volna az autó használatától, és több tízezer dolláros bírságot is kockáztatott.

Ha ez tényleg egy 2004-es modell, mint azt a motor1.com szakírói valószínűsítik, akkor ez hasonló ahhoz, mint amit Michael Schumacher is használt az F1-ben

Az autó a 7-es számot viseli, ami utalhat Schumacher világbajnoki címeinek számára is – az utolsót épp 2004-ben nyerte. (motor1.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.