Vacsorát ajánlott fel Velence polgármestere annak, aki segít megtalálni a Canal Grandén foil szörföző fiatalokat

külföld
2022 augusztus 17., 14:58

Keresik azt a két fiatalt, akik foil szörföztek a velencei Canal Grandén, közölte Luigi Brugnaro, a város polgármestere. Csütörtök reggel videózták le őket, amint a gondolákat és a vízibuszokat kerülgetve szörföztek Velence fő csatornáján.

„Itt van a két hatalmaskodó idióta, akik megcsúfolják ezt a várost" - írta Brugnaro. „Arra kérek mindenkit, hogy segítsen azonosítani és megbüntetni őket, még akkor is, ha a lehetőségeink korlátozottak - a polgármestereknek nagyobb hatáskörre van szükségük a közbiztonság szempontjából." Brugnaro azt mondta, hogy „vacsorát ajánl fel" annak, aki segít megtalálni a két férfit.

link Forrás

A velencei hatóságok évek óta próbálják visszaszorítani a helytelen viselkedést: nyáron az úgynevezett „illem angyalai" járőröznek az utcákon, és pénzbírsággal sújtják azokat, akiket rajtakapnak, hogy a csatornákban fürdenek, meztelenül sétálnak, galambokat etetnek vagy épp szemetelnek.

A múlt héten Brugnaro „10 nap börtönt" követelt egy 33 éves skót turistára, aki megmártózott a csatornában. 2020-ban egy francia turistát 150 euróra büntettek, miután SUP-pal evezett a Canal Grandén, két német nőnek pedig fejenként 250 eurót kellett fizetnie, amiért bikiniben napoztak a San Stae templomnál. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.