Tízezer dollárt tűzött ki az FBI az injekciós zsaroló fejére, most kapták el egy budapesti strand előtt, 15 évvel később

bűnügy
2022 augusztus 18., 05:45

Filmbe illő, 15 éve Amerikában történt erőszakos bűncselekmény gyanúsítottját fogták el magyar rendőrök Budapesten, ahogy épp egy strandról jött kifelé.

A most 36 éves, magyar-román kettős állampolgárságú Stefan Alexandru B. 21 éves korában igazi vadóc volt:

két, rég elkapott társával együtt 2007. április 15-én elbújt egy Connecticut állambeli villa egyik szekrényében, hogy onnan este, a személyzet távozása után másszanak ki. A késekkel és pisztolyokkal felfegyverzett bűnözők elkapták és megkötözték a tulajdonosnőt és barátját, majd beinjekciózták őket valamivel, amiről azt állították, hogy halálos vírus, aminek 8,5 millió dolláros váltságdíj fejében fogják csak beadni az ellenszerét.

Miután órákon át próbálkoztak, de a foglyaik nem tudtak pénzt előteremteni, a 3 bűnöző altatót adott be nekik, majd a nő egyik autójával távoztak.

B.-t 2007 óta körözték, 2012 óta nemzetközi szinten, és felkerült az FBI “most wanted” listájára is a legkeresettebb bűnözők közé, 10 ezer dolláros nyomravezetői díjjal. A romániai Iasiban született, magyar vezetéknevet viselő férfiról, akinek magyar barátnője van, az FBI is azt írta, hogy feltűnhet Magyarországon is.

A román-magyar kettős állampolgárságú férfit először miskolci nyomozók szimatolták ki, ők értesítették a fővárosi kollégáikat, akik 16-án elkapták.

Apróság, de a férfit az FBI még román állampolgárként kereste, de elfogásának idején a magyar rendőrség kettős állampolgárként tartotta nyilván.

(via police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.