Gyorsabban telnek a német gáztározók, mint tervezték

külföld
2022 augusztus 28., 15:38

Szeptember elejére teljesülhet az októberre tervezett 85%-os töltöttség a német gáztározókban, írta a Der Spiegel Robert Habeck gazdasági miniszterre hivatkozva.

Olaf Scholz kancellár és Robert Habeck gazdasági miniszter
photo_camera Olaf Scholz kancellár és Robert Habeck gazdasági miniszter Fotó: MICHAEL SOHN/AFP

Németország a háromlépcsős vészhelyzeti terv második fázisában van. Az augusztusi német gázfogyasztás mindössze 9,5 százaléka származott Oroszországból, írta a Spiegel a BDEW energiaipari szövetség adatai alapján. Tavaly a teljes fogyasztás 55 százalékát tette ki az orosz gáz.

A kormány szeptember 1-jére hetvenöt százalékos gáztárolási szintet tűzött ki célul, ez a szám már most nyolcvankét százalékon áll. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.