Floridában szigorítanak a brazil fenékfeltöltés szabályozásán, annyian haltak bele eddig

egészség
2022 augusztus 30., 20:17
comments 3

A brazil fenékfeltöltés (BBL) nevű fenékplasztika mára az egyik legtöbb halálozással járó beavatkozássá vált Floridában, ezért az állam szigorúbb előírásokat tervez bevezetni a plasztikai sebészek számára - írja a Bloomberg. A procedúra során a hasról és combokból leszívott zsírt töltik a fenékbe, de ez súlyos komplikációkkal járhat.

photo_camera Modell a Miami Swim Week fürdőruha-bemutatóján. Fotó: FRAZER HARRISON/Getty Images via AFP

A többek közt a Kardashianek által népszerűvé tett sziluett - valószerűtlenül vékony derék és kerek fenék - eléréséhez egyre többen vállalkoztak ilyen műtétre, és 2015 óta 21 nő halt bele a komplikációkba, közülük csak öten tavaly. A floridai hatóságok most igyekeznek felszámolni azokat a sebészeteket, ahol futószalagon végzik ezeket a műtéteket, nyomott áron, minél több klienst vállalva.

A floridai orvosi testület várhatóan a jövő hónapban véglegesíti a következő előírásokat, amelyekkel igyekeznek biztonságosabbá tenni az eljárást:

korlátoznák az egy sebész által végrehajtható fenékfeltöltések számát, megtiltanák a sebészek számára, hogy kiszervezzék az eljárás kulcsfontosságú részeit, és előírják az ultrahangos berendezés használatát, amely csökkenti annak kockázatát, hogy a zsírt a fenék nem megfelelő részébe fecskendezzék be.

Sokszor ugyanis nem maguk a plasztikai sebészek, hanem alulképzett orvosok és asszisztensek végzik a műtét kulcsfontosságú részeit.

Vannak olyan BBL-re szakosodott plasztikai sebészetek, ahol 16 műtőben folytak egyszerre a beavatkozások, és az ellenőrök a reptérről bőrönddel a kezében megérkezett pácienst találtak, aki már műtétre várt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt