A Nébih bemutatja: Kebabhorror Siófokon

étel
szeptember 1., 9:17
comments 2

A Nébih videóiban sosem csalódnak azok, akik étel tematikájú soft horrorra vágynak. (A teljes filmográfia ezen a linken elérhető). A 2022-es őszi szezont ezúttal egy ütős darabbal nyitják. A helyszín Siófok, ahol nemrég egy keleti ételeket, a képek alapján főleg kebabot áruló étteremre csaptak le az élelmiszer-biztonsági ellenőrök. A nagy streamingszolgáltatók már magas minőségben készítenek el bármilyen rövid sorozatrészt is. A Nébih is tartaná ezt a tempót, úgyhogy ezúttal ún. aláfestő zenét használtak, ezzel is kidomborítva a vendéglátóipari egység keleti jellegét. És akkor íme a mű:

A csaknem másfél perces gusztustalanság amúgy 500 kg jelöletlen, nem nyomon követhető fagyasztott gyroshúst és több mint 120 kg jelöletlen, nem nyomon követhető fagyasztott birkahúst mutat be és azt, hogy a fekete mosogató helyiségben a mosogató feletti mennyezetről pereg a vakolat, a hűtőkamrák teteje poros, a helyiség oldalfalai koszosak voltak. További problémát jelentett, hogy a hűtőterekben eltérő higiéniai megítélésű élelmiszereket, így földesárut, készételt és tejterméket tároltak együtt, kitéve őket a szennyeződés veszélyének.

A Nébih a fenti, súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő körülmények miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A hatóság továbbá 28 tétel, mindösszesen 790,49 kg nem nyomon követhető, lejárt minőségmegőrzési/fogyaszthatósági idejű élelmiszert vont ki a forgalomból, illetve felhasználásukat, forgalomba hozatalukat megtiltotta. A helyszín a Nébih közleményéből nem, csak az ezen a linken elérhető listáról derül ki, így az is, hogy szó sincs keleti származású tulajról. Az éttermet egy klasszikus magyar névvel rendelkező ember üzemeltette.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt