A Nébih bemutatja: Kebabhorror Siófokon

étel
2022 szeptember 01., 09:17
comments 2

A Nébih videóiban sosem csalódnak azok, akik étel tematikájú soft horrorra vágynak. (A teljes filmográfia ezen a linken elérhető). A 2022-es őszi szezont ezúttal egy ütős darabbal nyitják. A helyszín Siófok, ahol nemrég egy keleti ételeket, a képek alapján főleg kebabot áruló étteremre csaptak le az élelmiszer-biztonsági ellenőrök. A nagy streamingszolgáltatók már magas minőségben készítenek el bármilyen rövid sorozatrészt is. A Nébih is tartaná ezt a tempót, úgyhogy ezúttal ún. aláfestő zenét használtak, ezzel is kidomborítva a vendéglátóipari egység keleti jellegét. És akkor íme a mű:

link Forrás

A csaknem másfél perces gusztustalanság amúgy 500 kg jelöletlen, nem nyomon követhető fagyasztott gyroshúst és több mint 120 kg jelöletlen, nem nyomon követhető fagyasztott birkahúst mutat be és azt, hogy a fekete mosogató helyiségben a mosogató feletti mennyezetről pereg a vakolat, a hűtőkamrák teteje poros, a helyiség oldalfalai koszosak voltak. További problémát jelentett, hogy a hűtőterekben eltérő higiéniai megítélésű élelmiszereket, így földesárut, készételt és tejterméket tároltak együtt, kitéve őket a szennyeződés veszélyének.

A Nébih a fenti, súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő körülmények miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A hatóság továbbá 28 tétel, mindösszesen 790,49 kg nem nyomon követhető, lejárt minőségmegőrzési/fogyaszthatósági idejű élelmiszert vont ki a forgalomból, illetve felhasználásukat, forgalomba hozatalukat megtiltotta. A helyszín a Nébih közleményéből nem, csak az ezen a linken elérhető listáról derül ki, így az is, hogy szó sincs keleti származású tulajról. Az éttermet egy klasszikus magyar névvel rendelkező ember üzemeltette.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.