Fegyvert fogtak az argentin alelnökre a háza előtt

külföld
2022 szeptember 02., 04:29

Cristina Fernandez de Kirchner, Argentína volt elnöke és jelenlegi alelnöke háza előtt üdvözölte támogatóit, amikor valaki a tömegben közvetlenül az arcába nyomott egy fegyvert. A fegyvert nem sütötték el, és senki sem sérült meg, a rendőrség viszont letartóztatta a férfit, aki a gyanú szerint a fegyvert tartotta de Kirchner arcába. Sergio Massa argentin gazdasági miniszter „merényletkísérletnek” nevezte az esetet.

link Forrás

Cristina Fernandez de Kirchner ellen egyébként egy korrupciós per folyik, a fenti videón épp a bíróságról ért haza. Azzal vádolják, hogy 2007 és 2015 között, amikor elnök volt, közpénzeket csalt el. Ha elítélik, az ügyészek akár 12 év börtönbüntetést és politikától való eltiltást is kérhetnek rá. Az ellene felhozott vádakat tagadja. Az elmúlt napokban többen is tüntettek de Kirchner háza előtt az ellene folyó per miatt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.