Két fiatal lányt prostitúcióra vett rá egy kaposvári férfi, és két kiskorút is megkörnyékezett

bűnügy
2022 szeptember 05., 05:51

A Somogy Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberkereskedelem bűntette miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó kaposvári férfival és a neki segédkező két nővel szemben, akik nehéz sorsú fiatal lányokat vettek rá prostitúciós tevékenységre.

A férfi 2018-ban ismerkedett meg a fiatalabb, korábban állami gondozásban nevelkedett női vádlottal, akivel – a kiegyensúlyozatlan életvezetését és rendezetlen személyi körülményeit kihasználva - egy látszólagos élettársi kapcsolatot alakított ki azért, hogy a nőt közvetlen befolyása alatt tartsa. A férfi ezt a hatalmi viszonyt kihasználva rábírta a nőt arra, hogy prostituáltként tevékenykedjen, és az ebből származó pénzt adja át neki.

Később a férfi anyagi haszonszerzés céljából megállapodott a másik, idősebb nővel, aki vállalta, hogy olyan kiszolgáltatott élethelyzetben lévő, elsősorban intézeti nevelt fiatal lányokat toboroz a számára, akik hajlandóak prostitúciós tevékenységet folytatni. Az áldozatok behálózásába a férfi bevonta az élettársát is, aki önként közreműködött a sértettek szexuális célzatú kizsákmányolásában azzal, hogy igyekezett meggyőzni őket arról, hogy dolgozzanak prostituáltként a férfinak.

link Forrás

A vádlottak négy nehéz sorsú fiatal lányt - akik közül ketten még kiskorúak voltak - igyekeztek prostitúcióra rávenni. A megkörnyékezett sértettek közül végül ketten hosszabb-rövidebb ideig prostituáltként tevékenykedtek a férfi irányítása alatt úgy, hogy az abból származó bevételt neki átadták.

A vádlottakra végül 2021 májusában a Terrorelhárítási Központ bevonásával csaptak le a somogyi rendőrök, akik közül a férfi azóta is letartóztatásban van. A Somogy Megyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a korábban már büntetett férfival és a két nővel szemben fegyházbüntetést indítványozott, illetve, hogy eltiltsák őket a közügyektől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.