ENSZ: Aggasztó, hogy az oroszok nem engedik a hadifoglyok meglátogatását

háború
2022 szeptember 09., 15:46

„Az Orosz Föderáció nem biztosít hozzáférést a saját vagy megszállása alatt álló területeken fogva tartott hadifoglyokhoz” – mondta Matilda Bogner, az ENSZ emberjogi megfigyelő csoportjának vezetője.

Szolidaritás Ukrajnával című projekt keretében készül gdanski festmény Gdańskban
photo_camera A Szolidaritás Ukrajnával című projekt keretében készülő festmény Gdanskban Fotó: ARTUR WIDAK/NurPhoto via AFP

Elmondása szerint dokumentálták, hogy a hadifoglyokat az orosz fegyveres erők többször is kínozták.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő szerint az orosz hatóságok nem rendelkeznek elegendő információval ahhoz, hogy hozzászólhassanak Bogner állításaihoz. (Deutsche Welle)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.