Öt-ötven eurót kaptak a határőrök azért, hogy ne ellenőrizzék a külföldi sofőrök autóit, nyomoznak ellenük

bűnügy
2022 szeptember 15., 8:53
comments 8

Korrupció miatt két pénzügyőr és három rendőr ellen nyomoz a Fővárosi Nyomozó Ügyészség, szerepel a közleményben. A gyanú szerint a Nagylaki Határátkelőhelyen szolgáló rendőrök és pénzügyőrök öt és ötven euró közötti összeget kaptak azért, hogy ne ellenőrizzék a külföldi sofőrök járműveit.

Az ügyészség négy korrupciós esetet tárt fel, és öt embert fogtak el. Őket hivatali vesztegetés elfogadása miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A nyomozók több helyszínen végeztek kutatást, és nagy összegű külföldi valutát foglaltak le. A nyomozás adatai szerint több alkalommal is sor került hasonló korrupciós esetekre. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt