Október 5-re egységes sztrájkot hirdet a PDSZ

oktatás
2022 szeptember 25., 05:54

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Országos Választmánya a szeptember 23-i ülésén arról döntött, hogy a gördülő sztrájk folytatása mellett rendszeresen meg fognak nevezni olyan napokat, amikor országos munkabeszüntetésre hívják az oktatásban dolgozókat.

Az első ilyen alkalom 2022. október 5., az oktatás világnapja. Erre a napra a PDSZ egységes sztrájkot hirdet. Kérjük az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkát - írja közleményében a szakszervezet. Mint a PDSZ írja, a sztrájkot legkésőbb szeptember 27-én szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek és 29-én 16 óráig le kell adni a sztrájkolók várhatólétszámát és névsorát.

A PDSZ arra kéri a közszféra és a versenyszféra szakszervezeteit, hogy szervezzenek szolidaritási sztrájkot, szolidaritási akciókat erre napra, hogy világos legyen: az oktatatás nemzeti ügy.

Ugyanezen a napon délután a PSZ s a PDSZ közös delegációi felkeresik az
Alapvető Jogok Biztosának budapesti, győri, miskolci és pécsi irodáit, hogy
átnyújtsák az összegyűjtött panaszokat. A debreceni, székesfehérvári, és szegedi irodákat előző napon – október 4-én - látogatják meg, mivel ezeken a helyszíneken szerdán nincs ügyfélfogadás.

Október 5-én 17 órától a szakszervezeti delegáció Budapesten részt vesz a diákok által meghirdetett eseményen a Jászai Mari téren, este pedig a Kossuth téren szervez szolidaritási koncertet a Tanítanék mozgalom és és noÁr. "Köszönjük nekik, hogy ismét kiállnak a tanáraikért" - írja a diáktüntetésről PDSZ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt