Olló és kalapács is volt a diáknál, aki megkéselte osztálytársát egy budai középiskolában

bűnügy
2022 október 10., 15:26
comments 5

Újabb részletek derültek ki a hétfő reggeli iskolai késelésről, melyben egy 18 éves diák késsel szúrta meg egyik osztálytársát egy I. kerületi középiskolában. A 18 éves áldozatot nyaktájékon többször is megszúrta, aki jelenleg életveszélyes állapotban van - közölte a BRFK sajtótájékoztatóján. A Blikk azt írja, hogy a késelés a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban történt.

A támadót előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, gyanúsítottként hallgatták ki emberölés kísérlete miatt, de a fiú nem tett vallomást. Emellett átkutatták a táskáját, amiben ollót és kalapácsot is találtak. A támadót őrizetbe vették. A gyanúsított mellett a rendőrök kihallgattak 13 tanút is.

A Blikk információi szerint a támadó teljesen váratlanul, szünetben szúrta meg az egyik padnál ülő osztálytársát, majd a folyosókon sétálgatott. Egy ideje állítólag már valamilyen pszichés zavarra hajazó tüneteket produkált, és néhány hete több tanár is szólt az osztályfőnökének, hogy romlik az állapota, baj lesz. A lap szerint a fiú két hete azt mondta az osztálytársainak, hogy valakit meg fog ölni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt