Navracsics Tibor szerint december 20-ig akár meg is születhet a megállapodás Brüsszellel

Külpolitika
2022 október 12., 17:07

Nagyon sok félelem volt a vállalásainkkal kapcsolatban is. Volt olyan ellenzéki politikus vagy ellenzéki civil szervezethez tartozó ember is, aki azt mondta, hogy ezek csak vállalások, és semmi nem lesz belőlük. De ezek a törvények el vannak fogadva, hatályba fognak lépni, és végre is fogjuk hajtani őket. Mondjuk én vagyok a garancia

- válaszolta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Szabad Európának arra a kérdésre, hogy mi a garancia arra, hogy ezek az antikorrupciós intézkedések nem maradnak papíron. Több civil szervezet ugyanis megfogalmazott ilyen félelmeket.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Vonatkozó hír, hogy kiderült, kik lesznek a tagjai annak a bizottságnak, amely megválasztja majd az új korrupcióellenes hivatal vezetőit. A Népszava értesülései szerint a Transparency International Magyarország jelöltjei közül senkit sem választottak be a testületbe, de az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) egyik munkatársát igen.

Az Integritás Hatóságot és a Korrupcióellenes Munkacsoportot azért hozza létre a magyar kormány, hogy bizonyítsa, mennyire elkötelezett a korrupció felszámolásában, és hozzájusson a visszatartott uniós pénzekhez.

Navracsics Tibor most úgy látja, hogy december 20-ig akár meg is születhet a megállapodás minden tárgyalási formában Brüsszellel az uniós pénzekről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.