Repülővel mentek Sármellékre Szalay-Bobrovniczky miniszterért, hogy ne kelljen 270 kilométert autóznia

POLITIKA
2022 október 25., 06:31
comments 23

270 kilométernyi autózást spórolt meg a magyar állam Szalay-Bobrovniczky Kristófnak, akiért a Magyar Honvédség vasárnap repülőt küldött a Zalaegerszeghez közeli Sármellékre, hogy egyenesen onnan repülhessen Ankarába, ne kelljen már ezért elautóznia a kecskeméti reptérig, derült ki a Népszava cikkéből. A miniszter ezzel legfeljebb három és fél órányi időt nyert, a közlekedési szabályokat betartva ennyi ideig tartott volna útja Zalaegerszegről a kecskeméti reptérre. Rendőri biztosítással, a sebességhatárt túllépve a miniszter minden bizonnyal ennél rövidebb idő alatt is elérhetett volna Kecskemétre.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf (középen, öltönyben) honvédelmi miniszter maga is katonaviselt ember, díszelgőként szolgált a Magyar Honvédségben.
photo_camera Szalay-Bobrovniczky Kristóf (középen, zakóban) honvédelmi miniszter maga is katonaviselt ember, díszelgőként szolgált a Magyar Honvédségben. Fotó: SZOVATHY KINGA/Szalay-Bobrovniczky Kristóf/Facebook

Szalay-Bobrovniczky így hétfő reggel már kipihenten jelentkezhetett be a Facebookon Ankarából, hogy videóban számolhasson be róla, hogy sűrű napi programja előtt futni is van még ideje. Szalay-Bobrovniczky amúgy török kollégájával, Hulusi Akar védelmi miniszterrel találkozott, illetve felkereste azt a gyárat, ahol a Magyar Honvédség által beszerzett Gidrán páncélozott szállítójárműveket gyártják.

Szalay-Bobrovniczky vasárnap a kivételezett kevesek között lehetett, akik a helyszínen, élőben hallgathatták végig a rekedt miniszterelnök, Orbán Viktor október 23-i beszédét, amiben ügyesen sikerült elkerülnie a párhuzamok megvonását az 1956-os és az ukrajnai orosz agresszió között. A FlightAware repülési portál adatai alapján a Magyar Honvédség HUAF409 hívójelű Airbusa vasárnap délután 3:08-kor szállt fel a kecskeméti reptérről, és 36 perccel később landolt Sármelléken, ahonnan 4:18-kor indult el Ankarába, a fedélzetén a honvédelmi miniszterrel, írja a Népszava. A Honvédelmi minisztérium a lap érdeklődésére elismerte, hogy valóban a miniszter utazott a géppel Ankarába, de a több millió forintos zalai kitérőt nem indokolták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.