Az elsüllyesztett Moszkva cirkáló eltűnt szakácsának is behívót küldött az orosz hadsereg

külföld
2022 november 09., 07:31
comments 9

Gördülékenynek eddig se nevezhettük Vlagyimir Putyin rendkívüli, részlegesnek nevezett mozgósítását - ami úgy volt részleges, ahogy különleges katonai művelet az ukrajnai háború -, de a szentpétervári katonai kommiszariátusnak sikerült minden elképzelést felülmúlnia. A Fontanka című helyi független újság értesülései szerint a sorozóbizottságnak sikerült behívót postáznia az április 13-án elsüllyesztett Moszkva rakétás cirkáló hadihajó elsüllyedésekor eltűnt szakácsának is.

A Moszkva rakétacirkáló 2013 májusában a szevasztopoli kikötőben. Az orosz Fekete-tengeri Flotta zászlóshajóját 2022. április 13-án süllyesztették el az ukránok.
photo_camera A Moszkva rakétacirkáló 2013 májusában a szevasztopoli kikötőben. Az orosz Fekete-tengeri Flotta zászlóshajóját 2022. április 13-án süllyesztették el az ukránok. Fotó: STRINGER/REUTERS

A Fontanka beszámolója szerint a most behívott férfi családja április 8. óta nem hallott felőle. A Moszkvát április 13-án süllyesztették el az ukránok, és bár az orosz védelmi minisztérium kapásból azt hazudta, hogy a hajó teljes legénysége megmenekült, azóta már hivatalosan is elismerték 27 tengerész "eltűnését". A valós áldozatok száma ennél jóval magasabb lehet, a Meduza a Fekete-tengeri Flotta parancsnokságán dolgozó forrása szerint 37 tengerész vesztette életét - az eltűntekről, köztük az októberben újra mozgósított szakácsról pedig ennyi idő után joggal feltételezhetjük, hogy valamennyien meghaltak. (Via Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.