Kaczynski nem szeretne olyan országban élni, ahol a 12 évesek leszbikusnak vallják magukat

külföld
2022 november 13., 12:51
comments 23

„Hölgyeim és uraim, nem szeretnénk egy olyan országot – pedig sajnos már Lengyelországban is terjed az ilyen –, ahol 12 éves lányok leszbikusnak vallják magukat” – mondta Wadowice városában Jaroslaw Kaczynski a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság pártjának (PiS) vezetője.

Jaroslaw Kaczyński, a PiS elnöke
photo_camera Jaroslaw Kaczyński, a PiS elnöke Fotó: ARTUR WIDAK/NurPhoto via AFP

Az LMBT mozgalmat őrületnek nevezte, ami ellen fel kell lépni, de a gender jelenséggel szemben is kemény kritikát fogalmazott meg: „Minden, ami a génekben van, jelentés nélküli[vé válik]” – mondta, majd ezt is őrültségnek titulálta.

A lengyel egyetemeket is félti. Kaczynski szerint ha „egy két méter magas, 120 kilós, szakállas" hallgatót az oktató nem az általa választott női néven nevezi, elnyomással kell szembenéznie. A családok és a józan ész pusztulására is figyelmeztetett. Reagált azon kijelentését ért kritikákra is, miszerint azért születnek kevesen, mert túl sokat isznak a fiatal nők. „Senkit nem akartam megbántani” – mondta. „Csak az igazat akartam elmondani egy bizonyos jelenségről. A nők és férfiak közötti teljes egyenlőség híve vagyok az élet minden területén. De ez nem jelenti azt, hogy a nőknek férfiként a férfiaknak meg nőként kéne viselkedniük.” (NotesfromPoland)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.