Fehér férfiakat is bűnszervezetnek bélyegeznének azért, mert gengszterrapet hallgatnak együtt?

Lezárt tartalom a Kör tagjainak bűnügy
2022 november 18., 13:53
comments 8
  • Ademola Adedeji egyike annak a négy fekete fiúnak, akiket a privát chatelésük tartalma miatt ítéltek közel tíz év börtönre az Egyesült Királyságban még nyáron – most pedig a fellebbezést is megtagadták tőlük.
  • A 19 éves fiúknak azért kell börtönbe menniük, mert a Telegramon összeesküvést szerveztek, hogy megöljék azokat, akik szerintük felelősek a Morsley nevű feltörekvő rapper meggyilkolásában. Az „összeesküvés” összesen közel 350 darab sms-ből állt, és nem fajult tettlegességig, senkinek sem esett baja.
  • A New York Times riportja nemcsak az intézményesített rasszizmussal, a feketékhez és a hiphop zenei kollektívákhoz kapcsolódó „bandanarratívával” foglalkozik, hanem azzal is: mit tartunk uszításnak – és ez vajon mennyire múlik azon, hogy milyen a bőrszíne annak, aki elköveti.

A saját drill hiphop szövegeik és az Instagramon való pénzzel pózolás is bizonyítéknak minősült négy 19 éves fiú ellen egy büntetőperben az Egyesült Királyságban, akiknek uszítás és összeesküvés miatt kell egyenként nyolc évre börtönbe menniük. A drill többnyire nyers, mérges, erőszakos, sötét és eredetileg valóban chicagói bűnkollektíváktól eredeztetik,

de azt azért talán senki sem feltételezné 2022-ben, hogy az ilyen zenék hallgatása bizonyíték lehessen egy bűncselekmény elkövetésére.

Bűnszervezetként hivatkoztak rájuk, pedig csak ugyanazt a zenét szeretik

Csatlakozz a Körhöz még a tavalyi árakon!

Minden drágul, hamarosan a 444 is. Legyél most az előfizetőnk még a tavalyi áron!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.