200 kiló lefoglalt kannabiszt faltak fel a patkányok Indiában

ÁLLAT
2022 november 24., 08:19
comments 6

„A patkányok apró állatok, és nem félnek a rendőröktől. Nehéz megvédeni tőlük a kábítószert” - ez hangzott el Uttar Pradesh állam egyik bíróságán, ahol az indiai rendőrség egyik raktárából eltűnt 200 kg marihuána ügye előkerült.

A BBC híre szerint Sanjay Chaudhary bíró azt mondta, hogy amikor a bíróság egy kábítószer-kereskedelmi ügyben arra kérte a rendőrséget, hogy bizonyítékként mutassák be a lefoglalt drogot, azt a választ kapták, hogy 195 kg kannabiszt „elpusztítottak” a patkányok.

Egy másik ügyben, ahol 386 kg kábítószerről volt szó, a rendőrség jelentést tett, amiben azt állították, hogy a kannabisz „egy részét felfalták a patkányok”.

Chowdhury bíró azt mondta, hogy a rendőrség által lefoglalt mintegy 700 kg marihuánát tárolnak Mathura körzet rendőrőrsein, és hogy ezek egyike sincs biztonságban a rágcsálóktól. A bíró szerint a rendőrség tehetetlen volt, mivel a patkányok „túl kicsik” voltak.
Hozzátette, hogy a lefoglalt kábítószert csak úgy lehet megvédeni „az ilyen rettenthetetlen egerektől”, ha a gyógyszereket kutatólaboratóriumoknak és gyógyszeripari cégeknek árverezik el, a bevétel pedig a kormányhoz kerül.

Mathura kerület egyik vezető rendőrtisztje újságíróknak elmondta, hogy a hatáskörébe tartozó rendőrőrsökön tárolt marihuána egy része „a heves esőzések miatt rongálódott meg", és nem a patkányok pusztították el.

2017-ben a keleti Bihar államban a rendőrség a patkányokat okolta azért, hogy több ezer liter elkobzott alkoholt ittak meg - egy évvel azután, hogy az állam betiltotta az alkohol árusítását és fogyasztását.

2018-ban Assam államban egy meghibásodott ATM javítására érkező technikusok több mint 1,2 millió rúpiányi (majdnem hatmillió forint) bankjegyet találtak apróra tépve - a feltételezett bűnösök patkányok voltak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.