Rendkívüli szünetet rendeltek el a Karinthy Gimnáziumban

oktatás
2022 december 01., 06:38
comments 18

Hutai László intézményvezető arról értesítette a Karinthy Frigyes Gimnázium tantestületét, a diákokat és a szülőket, hogy december elsején és másodikán rendkívüli szünet lesz az iskolában.

Ezeken a napokon „a tantestület létszáma (a munkabeszüntetést bejelentő, a hiányzó és elbocsájtott tanárok összlétszáma miatt) nem éri a jogszabályban előírt minimális feladatellátáshoz szükséges szintet” - áll a levélben, amit a PDSZ töltött fel a Facebookra. A Népszava információi is rendkívüli szünetről szólnak.

A Karinthy Frigyes Gimnáziumból hat tanárt rúgtak ki szerdán azért, mert polgári engedetlenségi akcióban vettek részt. A Belügyminisztériumnál szervezett szerda esti tüntetésen Berta Beáta, az iskola tanára azt mondta, a gimnáziumban csütörtöktől határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdenek tanárok. (Címlapkép: A 18. kerületi Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai tiltakoznak 2022. október 5-én. )

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt