Igen, Kokain Medve tényleg létezett

ÁLLAT
2022 december 2., 20:56

Pár napja megírtuk, hogy februárban jön a Cocaine Bear című filmművészeti alkotás, ami egy bekokainozott medve sorsát és küzdelmeit mutatja be, miközben korunk meghatározó kérdéseire keresi a választ egy bekokainozott medve sajátos nézőpontján keresztül. A film előzetesében látható véres jelenetek kitaláltak,

de Kokain Medve alakja nagyon is megfelel a valóságnak. Habár az igazi történet kicsit kevésbé volt véres.

A Cocaine Bear az idén májusban meghalt Ray Liotta utolsó filmje. Különlegessége, hogy a főszereplője egy bekokainozott medve. A film kapcsán a New York Times cikke arról szól, hogy Kokain Medve tényleg létezett: 1985 decemberében Georgia államban jelentették, hogy kokaintúladagolásban meghalt egy 175 kilós fekete medve. Az esetről akkor az AP számolt be.

A cikk szerint a kokaint valószínűleg egy Andrew Thornton nevű, korábban elítélt kábítószercsempész által vezetett repülőgépről dobták le. Thornton azért szenvedett repülőbalesetet - szeptember 11-én - mert „túl nehéz terhet” cipelt ejtőernyőzés közben: fegyvereket és harmincöt kiló kokaint találtak a táskájában.

Az állatorvos, aki a halott medvét vizsgálta, akkor azt mondta az AP-nek:

a medve véráramában három-négy gramm kokain volt, de lehet, hogy ennél valójában többet fogyasztott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt